Kořalka nevalné chuti se dá použít na výrobu výtečného likéru. Na této stránce Vám nabídneme recepty na ořechovku, višňovku a další...

MEDOVKA

0,5 l destilátu a 0,5 l medu 

Do litrové láhve nalijeme med a ovocný destilát. Důkladně protřepeme. Necháme zrát min. 3 měsíce a po tuto dobu láhev jednou týdně protřepáváme. Podáváme buť vychlazené jako likér nebo připravíme "grog", který voní tím ovocem, ze kterého byl destilát.

OŘECHOVKA

25 zelených ořechů (tak aby šli ještě rozříznout nožem), 4 hřebíčky,
kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice,
0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dl vody),
0.75 litru destilátu, 0.25 litru vody

Postup:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a dáme do láhve. Přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, destilát a převařenou vychladlou vodu. Láhev uzavřeme a postavíme na slunečné místo a necháme  2 - 3 týdny stát. Pak přecedíme a podle chuti přidáme cukrový sirup.  Pozor na hřebíček a skořici - méně je někdy více.